نمایش آثار سی پالی ها در بزرگداشت اقبال لاهوری

بزرگداشت اقبال لاهوری همزمان با هفته کتاب در موسسه فرهنگی اکو

تاریخ انتشار : 25 آبان 1400

در پی تفاهمنامه فرهنگی موسسه اکو با موسسه چیامد تعدادی از طراحان، لباس هایی با موضوع بزرگداشت اقبال لاهوری طراحی و ارائه کردند. موسسه چیامد از طراحان خلاق کلوب سی پال دعوت کرد با مطالعه اشعار اقبال لاهوری لباس هایی را به مناسبت بزرگداشت این شاعر شاخص پاکستانی طراحی کنند. در این رویداد سفرا کشورهای عضو اکو و جمعی از صاحب نظران حضور داشتند.ریاست موسسه اکو جناب آقای پرفسور سروربختی ، جناب آقای ولید اقبال، نوه اقبال لاهوری و سفیر پاکستان بطور اختصاصی از آثار بازدید و از هنرمندان سی پال تقدیر کردند.این جشن بین المللی که با حضور سفرا و دیپلمات‌هایی از کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ایران، آذربایجان، دانمارک، لهستان، الجزایر، برزیل، مکزیک، عمان، صربستان، سریلانکا، یونان، سنگال برگزار شد، بخش های مختلفی داشت که گزیده ایی از آن در این برنامه گنجانده شده است.

همچینن در این مراسم، اقبال صلاح‌الدین، رئیس مؤسسه ادبی دبستان اقبال در لاهور؛ احسان خزاعی، رایزن فرهنگی در اسلام‌آباد؛ سید احمد شهریار، شاعر و مترجم پاکستانی، محمد سفیر، رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه نومل از اسلام‌آباد؛ مظفرعلی کشمیری، استاد دانشگاه بین‌الملل اسلامی؛ رابعه کیانی، استاد زبان و ادبیات فارسی از اسلام‌آباد؛  آلموث دگنر، اقبال‌پژوه و استاد دانشگاه ماینز آلمان و رضیه اکبر، دانشیار دانشگاه ملی زبان‌های نوین در اسلام‌آباد به تبیین جایگاه اقبال لاهوری در منطقه اکو و معرفی کتاب «اقبال ما» پرداخته اند که گوشه هایی از آن نیز پخش خواهد شد.

سرور بختی در ادامه، با قدردانی از زحمات حکیمه دست‌رنجی در تألیف کتاب اقبال ما و گرامیداشت روز کتاب‌ و کتاب‌خوانی، از این کتاب به عنوان تداوم و غنای عرصه اقبال‌شناسی در روزگار ما و تحقق سخن اقبال که خود را شاعر فردا وصف کرده است یاد کرد.

محمود شالویی، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی و سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تأکید بر موضوع عشق در اشعار علامه اقبال، مکتب فلسفی اقبال را در ادامه مکتب عطار، سنایی، مولانا، حافظ و سعدی دانست. وی در ادامه افزود: فارسی‌ زبان عشق است و عالی‌ترین مفهوم عشق با این زبان ادا شده است، ضمن اینکه بسیاری از کشورهای منطقه با این زبان آشنا هستند و سخن می‌گویند.

در ادامه برنامه ولید اقبال، نوه اقبال لاهوری به ایراد سخن پرداخت و تفاوت دیدگاه اقبال با شاعران دیگر را پیرامون عشق تبیین نمود. وی با بیان اینکه پدربزرگش خلاصه زندگی را در عشق می‌دید بیان کرد: اقبال لاهوری عشق را آتشی مشتعل و پرفروغ می‌دانست که گرمابخش و در جریان است.

همزمان با رونمایی از کتاب اقبال ما، حکیمه دسترنجی، مؤلف کتاب، در معرفی، تحلیل و ضرورت سیر اقبال‌شناسی در ایران به ایراد سخن پرداخت. وی با بیان اینکه مجموعه اشعار و سخنان اقبال حاوی پیام‌ها و دیدگاه‌های وی درباره رابطه انسان و خداوند و نقد فرهنگ شرق و غرب است، اقبال را حقیقت‌جویی نامید که از فلسفه ایرانی تأثیر پذیرفت و پایه‌گذار جریان‌های فکری نوین شد.

این برنامه همزمان با آغاز هفته گرامیداشت کتاب و کتاب‌خوانی و به مناسبت پاسداشت صدوچهل‌وچهارمین سال تولد اقبال لاهوری، روز دوشنبه ۲۴ آبان، ۱۴۰۰، برابر با  ۱۵ نوامبر ۲۰۲۱،، در موسیه فرهنگی اکو با همکاری دیگر نهادهای مرتبط، ازجمله رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام‌آباد، خانه فرهنگ ایران در کویته، دبستان اقبال، انجمن ادبی اقبال لاهوری، خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و روزنامه صدای ملت برگزار شد و کیوان ساکت، عباس حبیب‌زاده و گروه موسیقی «اقبال» به رهبری استاد خسرو آذربیگ نیز در بخشی از برنامه، به اجرای زنده موسیقی پرداختند.

در این رویداد آثاری از
خانم شقایق هاشمی
خانم فرناز اینانلو
یاس شنکایی
به نمایش درآمد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

chiamod